dc.contributor.author |
Сухоцкая, Таисия Федоровна |
|
dc.date.accessioned |
2025-01-18T09:24:27Z |
|
dc.date.available |
2025-01-18T09:24:27Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.citation |
Сухоцкая, Таісія Фёдараўна. Аліментарная культура як нематэрыяльная культурная спадчына / Т. Ф. Сухоцкая // Научный поиск в сфере современной культуры и искусства : материалы научной конференции профессорско-преподавательского состава Белорусского государственного университета культуры и искусств, посвященный Году мира и созидания (Минск, 23 ноября 2023 г.) / [редкол.: Н. В. Карчевская и др.]. - Минск, 2024. - С. 274-279. - Библиогр.: 6 назв. |
en_US |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/30364 |
|
dc.description.abstract |
Разглядаецца аліментарная культура як форма нематэрыяльнай культурнай спадчыны, абгрунтоўваецца актуалізацыя даследавання ежы ў сучаснай антрапалогіі як універсальнага феномена, прадстаўленага сукупнасцю мноства сацыякультурных кодаў, вызначанай каштоўнасна-сімвалічнай сістэмай. Падкрэсліваецца абнаўленне сэнсаў кулінарных традыцый у сучаснай сацыякультурнай сітуацыі, дзе яны часта становяцца аб’ектам ідэалагічнага і палітычнага асэнсавання. Разглядаюцца асноўныя аб’екты аліментарнай культуры народаў свету, уключаныя ў Спіс нематэрыяльнай культурнай спадчыны ЮНЕСКА. Адзначаецца неабходнасць вяртання да жыцця кулінарных традыцый беларускага грамадства ў новых формах і на новым узроўні, што з’яўляецца важнай задачай дзяржаўных і грамадскіх інстытуцый у захаванні культурнай спадчыны беларускага народа. |
en_US |
dc.language.iso |
other |
en_US |
dc.publisher |
БГУКИ |
en_US |
dc.subject |
алиментарная культура |
en_US |
dc.subject |
нематериальное культурное наследие |
en_US |
dc.subject |
традиционная пища |
en_US |
dc.subject |
традиционная кухня |
en_US |
dc.subject |
символика культуры |
en_US |
dc.title |
Аліментарная культура як нематэрыяльная культурная спадчына |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |