| dc.contributor.author | Сухоцкая, Таисия Федоровна | |
| dc.date.accessioned | 2025-01-18T09:24:27Z | |
| dc.date.available | 2025-01-18T09:24:27Z | |
| dc.date.issued | 2024 | |
| dc.identifier.citation | Сухоцкая, Таісія Фёдараўна. Аліментарная культура як нематэрыяльная культурная спадчына / Т. Ф. Сухоцкая // Научный поиск в сфере современной культуры и искусства : материалы научной конференции профессорско-преподавательского состава Белорусского государственного университета культуры и искусств, посвященный Году мира и созидания (Минск, 23 ноября 2023 г.) / [редкол.: Н. В. Карчевская и др.]. - Минск, 2024. - С. 274-279. - Библиогр.: 6 назв. | en_US |
| dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/30364 | |
| dc.description.abstract | Разглядаецца аліментарная культура як форма нематэрыяльнай культурнай спадчыны, абгрунтоўваецца актуалізацыя даследавання ежы ў сучаснай антрапалогіі як універсальнага феномена, прадстаўленага сукупнасцю мноства сацыякультурных кодаў, вызначанай каштоўнасна-сімвалічнай сістэмай. Падкрэсліваецца абнаўленне сэнсаў кулінарных традыцый у сучаснай сацыякультурнай сітуацыі, дзе яны часта становяцца аб’ектам ідэалагічнага і палітычнага асэнсавання. Разглядаюцца асноўныя аб’екты аліментарнай культуры народаў свету, уключаныя ў Спіс нематэрыяльнай культурнай спадчыны ЮНЕСКА. Адзначаецца неабходнасць вяртання да жыцця кулінарных традыцый беларускага грамадства ў новых формах і на новым узроўні, што з’яўляецца важнай задачай дзяржаўных і грамадскіх інстытуцый у захаванні культурнай спадчыны беларускага народа. | en_US |
| dc.language.iso | other | en_US |
| dc.publisher | БГУКИ | en_US |
| dc.subject | алиментарная культура | en_US |
| dc.subject | нематериальное культурное наследие | en_US |
| dc.subject | традиционная пища | en_US |
| dc.subject | традиционная кухня | en_US |
| dc.subject | символика культуры | en_US |
| dc.title | Аліментарная культура як нематэрыяльная культурная спадчына | en_US |
| dc.type | Article | en_US |