Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/123456789/26457
Title: | Традыцыі харчавання як нематэрыяльная культурная спадчына беларусаў |
Authors: | Новогродский, Тадеуш Антонович |
Keywords: | народный застольный этикет традиционная пища белорусская народная кухня народная культура Беларуси белорусские блюда |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | БГУКИ |
Citation: | Навагродскі, Т. А. Традыцыі харчавання як нематэрыяльная культурная спадчына беларусаў / Т. А. Навагродскі // Сохранение нематериального историко-культурного наследия стран СНГ в контексте глобальных вызовов : Международный научно-практический семинар (Минск, 15-17 ноября 2022 г.) : сборник научных статей / Белорусский государственный университет культуры и искусств [и др.]. - Минск, 2022. - С. 136-142. - Библиогр.: с. 142 (6 назв.). |
Abstract: | Разглядаюцца асаблівасці традыцыйнай культуры харчавання беларусаў. Выдзелены асноўныя структурныя часткі, якія дазваляюць адносіць яе да нематэрыяльнай культурнай спадчыны. Адзначаецца неабходнасць фіксацыі палявога матэрыялу ад пажылых інфармантаў у этнаграфічных экспедыцыях у розныя гісторыка-этнаграфічныя рэгіёны Беларусі. Падкрэсліваецца важнасць працы па ўключэнні элементаў традыцыйнай культуры харчавання ў Дзяржаўны спіс гісторыка-культурных каштоўнасцей Рэспублікі Беларусь. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/26457 |
Appears in Collections: | Сохранение нематериального историко-культурного наследия стран СНГ в контексте глобальных вызовов |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
TRADYCY_HARCHAVANNYA_YAK_NEMATEHRYYALNAYA.pdf | 246.37 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.