Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/26457
Title: Традыцыі харчавання як нематэрыяльная культурная спадчына беларусаў
Authors: Новогродский, Тадеуш Антонович
Keywords: народный застольный этикет
традиционная пища
белорусская народная кухня
народная культура Беларуси
белорусские блюда
Issue Date: 2022
Publisher: БГУКИ
Citation: Навагродскі, Т. А. Традыцыі харчавання як нематэрыяльная культурная спадчына беларусаў / Т. А. Навагродскі // Сохранение нематериального историко-культурного наследия стран СНГ в контексте глобальных вызовов : Международный научно-практический семинар (Минск, 15-17 ноября 2022 г.) : сборник научных статей / Белорусский государственный университет культуры и искусств [и др.]. - Минск, 2022. - С. 136-142. - Библиогр.: с. 142 (6 назв.).
Abstract: Разглядаюцца асаблівасці традыцыйнай культуры харчавання беларусаў. Выдзелены асноўныя структурныя часткі, якія дазваляюць адносіць яе да нематэрыяльнай культурнай спадчыны. Адзначаецца неабходнасць фіксацыі палявога матэрыялу ад пажылых інфармантаў у этнаграфічных экспедыцыях у розныя гісторыка-этнаграфічныя рэгіёны Беларусі. Падкрэсліваецца важнасць працы па ўключэнні элементаў традыцыйнай культуры харчавання ў Дзяржаўны спіс гісторыка-культурных каштоўнасцей Рэспублікі Беларусь.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/26457
Appears in Collections:Сохранение нематериального историко-культурного наследия стран СНГ в контексте глобальных вызовов

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TRADYCY_HARCHAVANNYA_YAK_NEMATEHRYYALNAYA.pdf246.37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.